Kemi

pH i en puffer-opløsning

26. september 2010 af detgodenavnvartaget (Slettet)

Hej Jeg har meget brug for hjælp til følgende:

Man fremstiller 1,00L af en puffer-opløsning ved at blande følgende komponenter:

0,500L af en 0,308 M Na2HPO4

0,500L af en 0,500 M NaH2PO4

1) Beregn pH i denne puffer-opløsning

Der tilsættes 50,0mL 2,00M NaOH

2) Beregn pH efter tilsætning af NaOH

Håber at nogen kan hjælpe!


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af mathon

jævnfør
www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx

1)                        pH = pKs + log(nb/ns) = 7,21 + log(0,154/0,250) = 7,0

2)                       ved tilsætning af 0,1 mol OH-    

                                                                     •  øges nb med 0,1
                                                                     •  mindskes ns med 0,1

                                

   hvoraf
                           pHefter = 7,21 + log((0,154+0,1)/(0,250-0,1)) = 7,4

   i overensstemmelse med,
   at
   en puffers pH kun ændres minimalt selv ved til sætning af et mindre volumen stærk syre eller stærk base


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. oktober 2013 af beautyL (Slettet)

Hvordan kommer du frem til pKs = 7,21 

Jeg siddet og prøvet mig frem, men har ikke rigtigt forstået det. 

Vil du forklare mig hvordan du kommer frem til 7,21 tak. 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. oktober 2013 af mathon

#2

     pKs(H2PO4-) = 7,21    er et simpelt tabelopslag i kemiDATA.


Skriv et svar til: pH i en puffer-opløsning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.