Matematik

Differentialregning

26. september 2010 af josedie (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej allesammen, jeg har to matematikopgave jeg håber der er nogen der kan hjælpe mig med! :) 

1. Bestem for hvilken eller hvilke x-værdi(er) funktionen f har differentialkvotienten 7 når f(x) = 2x^3+1.5x+x^2;

og

2. Bestem i hvilke punkter funktionen f har vandrette tangenter når f(x)= x^3 - 7.5x^2 + 17.75 x + 13.125


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af mathon

1.                 
                         f '(x) = 6x2 + 2x + 1,5 = 7

                                    6x2 + 2x - 5,5 = 0

                         x = (-1-√(34)) / 6 ≈ -1,14        v        x = (-1+√(34)) / 6 ≈ 0,81


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2010 af mathon

2.
                              kræver
                                             f '(x) = 3x2 - 15x + 17,75 = 0


Svar #3
26. september 2010 af josedie (Slettet)

 Mange tak :)


Svar #4
26. september 2010 af josedie (Slettet)

Bliver lidt i tvivl hvordan du er kommet frem til opg 2?


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.