Matematik

beregning koordinatsæt til vektor v

26. september 2010 af annarosenvang (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Jeg har fået opgaven(se vedhæftede fil).

Jeg er i tvivl om jeg har gjort det rigtigt. Jeg får

1) = (-0,98;0,45) 

2) = (6,-3)

3) = (-4,2)

ex: i nr. 2 har jeg gjort således: (1/2)*-12 og (1/2)*6 = (6;-3)

dernæst er jeg meget i tvivl om hvordan de skal indtegnes i koordinatsystem??

Håber der er nogen der kan hjælpe. 

Vedhæftet fil: lol.bmp

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af peter lind

Den første er forkert. Længden af den fundne vektor skal være 1 og det er den helt klart ikke


Svar #2
26. september 2010 af annarosenvang (Slettet)

 jeg har lige regnet med alle decimaler og længden giver 1, så den må være rigtig. 

Kan du hjælpe mig med at indtegne dem i et koordinatsystem? eller altså bare forklare mig hvordan jeg skal gøre, hvad er slutpunkt, hvad er startpunkt osv. 


Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2010 af peter lind

(-0,98)2+0,452  = 0,9604 + 0,2025 = 1,1629

Du skal afsætte begyndelsespunktet i (0, 0)


Skriv et svar til: beregning koordinatsæt til vektor v

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.