Matematik
forståelse af formel...
Jeg forstår ikke denne.. det handler om numeriske integraller..
https://www.studieportalen.dk/Forums/ShowFile.aspx?id=894580
Svar #1
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)
Beregn det samlede integral som summen af de mindre rektangler under kurven.
Svar #2
26. september 2010 af 215 (Slettet)
Ja.. men er det af alle rektangler eller det grønne rektangel ?
Svar #3
27. september 2010 af 215 (Slettet)
Kunne helt specifikt fortælle mig hvad b-a angiver og /n angiver.. ?...
Svar #4
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)
På figuren er intervallet [a;b] delt i 5 del-intervaller [xi ; xi+1] og man approksimerer i dette tilfælde integralet
I = a∫b f(x) dx med undersummen (det farvede område)
S = Σi=04 f(xi)·(xi+1 - xi)
Da alle delintervallerne har samme længde , er (xi+1 - xi) = (b-a)/n = (b-a)/5 , og undersummen bliver
S1 = (b-a)/5 ·Σi=04 f(xi)
En bedre tilnærmelse til integralet fås ved til S1 at lægge arealerne af de grå trekanter med hypotenuser fra (xi,f(xi)) til (xi+1,f(xi+1)) , dvs
S2 = S2 + Σi=04 (f(xi+1)-f(xi))·(xi+1-xi)/2
= (b-a)/5 ·Σi=05 f(xi) - (f(a)+f(b))·(b-a)/10 (trapezformlen)
Skriv et svar til: forståelse af formel...
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
