Matematik

Bestem tallet k (andengradsligning)

26. september 2010 af mallehavn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle!
Jeg spurgte om hjælp til denne her opgave tidligere i dag, men jeg er stadig ret forvirret over, hvad det egentlig er jeg skal gøre.

Opgaven lyder: Bestem tallet k, så andengradsligningen 2x2-3x+k=0 har netop én løsning.


Jeg har prøvet på lommeregneren, og der kan jeg sagtens finde ud af det. Men problemet er, at vi skal lave opgaven UDEN lommeregner, og der slår min hjerne simpelthen fra. 
Nogen der kan hjælpe mig?


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

2.-gradsligningen har netop een løsning, når dens diskriminant er = 0. Bestem derfor k, så diskriminanten bliver = 0. Opstil udtrykket for diskriminanten d for denne ligning. Det bliver et udtryk i k, og find så k ved at løse ligningen d = 0.


Brugbart svar (2)

Svar #2
26. september 2010 af peter lind

Du skal finde  diskriminanten d og løse ligningen d=0


Brugbart svar (1)

Svar #3
28. september 2010 af sabinesn (Slettet)

men er k = c ??

for så skal man jo bare sætte d=0 fra start ?

for ellers ender man jo med :

d = 3^2 - 4 * 2 * c ??


Brugbart svar (4)

Svar #4
28. september 2010 af peter lind

I andengradsligningen a*x2+bx+c = 0 er diskriminanten d = b2-4*a*c, sammenligner du med din ligning får du a=2, b=-3 og c= k


Svar #5
28. september 2010 af mallehavn (Slettet)

Tak for hjælpen! :)


Brugbart svar (1)

Svar #6
28. januar 2011 af boldspil (Slettet)

hvad er tallet k så???


Brugbart svar (2)

Svar #7
28. januar 2011 af boldspil (Slettet)

HJÆLP


Brugbart svar (3)

Svar #8
28. januar 2011 af AskTheAfghan

#6

Opgaven lyder: Bestem tallet k, så andengradsligningen 2x2-3x+k=0 har netop én løsning.

Når d > 0 har 2 løsninger,

       d = 0 har én løsning.

       d < 0 har ingen løsning

___________________________________________________________________________

          d = b2-4ac           <=>          hvor a = 2, b = -3 og c = k

          d = (-3)2-4*2*k     <=>

          d = 9-8*k

___________________________________________________________________________

              d   =   d               <=>

       9-8*k   =   0               <=>

         -8*k   =   -9              <=>

              k   =  -9/-8          <=>

              k   =   9/8            <=>

              k   =   1,125


Brugbart svar (2)

Svar #9
28. januar 2011 af boldspil (Slettet)

????? det sidste forstår jeg ikke


Brugbart svar (3)

Svar #10
28. januar 2011 af Andersen11 (Slettet)

#9

Man løser ligingen d = 0 . Det oversættes til en ligning i k.


Brugbart svar (3)

Svar #11
29. februar 2012 af C21222L (Slettet)

#9, 

 

Vi skal finde ud af, at der kun skal være én løsning. Hvis der kun er én løsning, SKAL d = 0. 
Derfor sætter vi d = 0. 


Skriv et svar til: Bestem tallet k (andengradsligning)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.