Matematik

opstil en formel

26. september 2010 af ænvvvv (Slettet) - Niveau: C-niveau

Normale personer forbrænder alkohol, som de har indtaget, med en hastighed af cirka 8 g i timen. En person har drukket tæt og har 100g alkohol i blodet, da han stopper. Opstil en ligning for hvordan mængden af alkohol i blodet afhænger af antallet af timer efter personen stoppede med at drikke. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Du får ikke mere hjælp af at oprette en ny tråd med den samme opgave som i

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=894861 

så lad være med at oprette nye tråde med den samme opgave.


Svar #2
26. september 2010 af ænvvvv (Slettet)

ok


Svar #3
26. september 2010 af ænvvvv (Slettet)

 Men der er bare ingen der hjælper :/ og det haster virkelig. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Hvis alkohol forbrændes med 8g i timen, hvor meget er der så tilbage efter 1 time, efter 2 timer, osv. ?


Svar #5
26. september 2010 af ænvvvv (Slettet)

 ved ik?

92 g efter 1 time?


Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5 .

Ja, og efter 2 timer, og efter t timer ?


Svar #7
26. september 2010 af ænvvvv (Slettet)

 84 efter 2 timer. 


Svar #8
26. september 2010 af ænvvvv (Slettet)

 hvad er t timer?


Brugbart svar (0)

Svar #9
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det var et forøg fra min side til at få dig til at se, hvordan det ville være efter t timer. Du skal jo opstille en ligning eller formel for hvordan mængden af alkohol i blodet afhænger af antallet t af timer efter at persone stoppede med at drikke.


Svar #10
26. september 2010 af ænvvvv (Slettet)

 Ved det virkelig ikke :/


Brugbart svar (0)

Svar #11
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#10

Hvordan kom du frem til 84 g efter 2 timer ?


Svar #12
26. september 2010 af ænvvvv (Slettet)

 100-16=84 g


Brugbart svar (0)

Svar #13
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#12 -- Og efter 3 timer ?


Svar #14
26. september 2010 af ænvvvv (Slettet)

 100-24= 76g?


Brugbart svar (0)

Svar #15
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#14

Ja, der er rigtigt, efter 3 timer er der 100 -3*8 = 76 g tilbage.

Prøv nu at opstille udtrykket efter t timer.


Svar #16
26. september 2010 af ænvvvv (Slettet)

 jeg forstår det virkelig ikke :/ 


Brugbart svar (0)

Svar #17
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#16 -- Efter 7 timer, så ?


Svar #18
26. september 2010 af ænvvvv (Slettet)

 100-56=44g


Brugbart svar (0)

Svar #19
26. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#18

Hvis du kan se, hvordan du kom frem til de 56, skulle du også kunne opstille udtrykket efter t timer, hvor t er antallet af timer efter at personen stoppede med at drikke.


Svar #20
26. september 2010 af ænvvvv (Slettet)

dvs. 8*13-100=4g?


Forrige 1 2 Næste

Der er 23 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.