Matematik

Trigonometri

26. september 2010 af mallehavn (Slettet) - Niveau: B-niveau

Jeg ville ELSKE det, hvis nogen kunne hjælpe mig med at udregne den grønne side i den vedhæftede fil.
Jeg er fuldstændig lost lige nu, fordi jeg har siddet og lavet matematik aflevering hele dagen, og nu kan jeg bare ikke mere. Den her opgave er det sidste jeg mangler!

Så, please, hjælp med at finde |AC|.

På forhånd tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
26. september 2010 af kieslich (Slettet)

Tegn højden fra C ned på linien AD. det punkt hvor højden rammer kaldes E.

Nu har du en retvinklet trekant CED, hvor CD = 6 og CE = AB = 5    heraf kan du finde ED ved hjælp af Pythagoras.

se dernæst på den retvinklede trekant AEC   AE = 7-ED,   CE = 5.   AC findes nu ved hjælp af Pythagoras.


Brugbart svar (0)

Svar #2
26. september 2010 af Duffy

Den røde side er 6,21 lang


Svar #3
26. september 2010 af mallehavn (Slettet)

Nu føler jeg mig jo helt dum - haha.

MANGE tak skal du have :D


Brugbart svar (1)

Svar #4
26. september 2010 af kieslich (Slettet)

den røde diagonal er 8,6 lang   den grønne er 6,21.


Svar #5
26. september 2010 af mallehavn (Slettet)

#4 Så  bekræftede du også lige, at jeg har gjort det rigtigt.
Mange tak! Du har reddet min søndag :)


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.