Matematik

Ligning

27. september 2010 af vict0438 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle jeg har fået dette spørgsmål stillet og kan simpelthen ikke svarer på det, så hvis der er nogle som kan hjælpe mig ville det være lækkert ? 

(Eksamen STX B-niveau maj 2007)

I en model for vægten af aborrer i Gurre Sø antages det, at vægten W (målt i gram) af aborrer som funktion af længden L (målt i cm) er af typen
W(L)=b·La.

(a) BestemenforskriftforW,nårdetoplyses,atW(7,1)=5,5ogW(14,3)=58,4.
(b) Hvilken længde vil en aborre ifølge modellen have, når dens vægt er 100 g?

På forhånd tak 


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af kieslich (Slettet)

W(L) = b*La        ifølge oplysningerne er  5,5 = b*7,1a   og    58,4 = b*14,3a  

divider den første ligning op i den anden, højre side i højre side og venstre side op i venstre side,   så kan b forkortes væk og du kan finde a.  indsæt derefter a i en af ligningerne og find b.

Løs W(L) = 100

   


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.