Matematik

isolering af x

27. september 2010 af JosefineLuunde (Slettet) - Niveau: A-niveau

Isolér x i følgende opgaver.

a) 7 – 5x = 6x – 3
b) 3x + 1 = 7x + 15
c) X + 3 = 2 – (1 – x)
d) 2x + 13 = 2x + 9


Brugbart svar (0)

Svar #1
27. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

Isoler x. Hæv eventuelt parenteser

a) 11x = 10, hvoraf x = 10/11

Prøv nu selv de andre.

Det er samme opgave, som du startede tidligere

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=895253

og hvor du også fik svar, og opgaverne var også en del af din tidligere tråd

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=895233

Der er ingen grund til at starte den samme opgave igen.


Brugbart svar (0)

Svar #2
27. september 2010 af Crowndeer (Slettet)

Hvis jeg nu hjælper med den første, så kan du selv prøve med resten :-)

7 - 5x = 6x - 3   ⇔   7 = 6x - 3 + 5x     (5x er rykket over på den anden side af lighedstegnet, og har dermed skiftet fortegn)

7 = 6x - 3 + 5x    ⇔   10 = 11x            (-3 er rykket over på den anden side af lighedstegnet og har skiftet fortegn)

10 = 11x   ⇔   10/11 = x


Brugbart svar (0)

Svar #3
28. september 2010 af mette48 (Slettet)

Er der virkelig stadig nogle der "flytter over på den anden side", der gik man væk fra i min skoletid. Du må være gammel.

b) 3x + 1 = 7x + 15                   træk 3x fra på begge sider af lighedstegnet

                                                  træk 15 fra på begge sider

                                                  del med 4 på begge sider


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Metoden er jo den samme, uanset om man gik i den stråtækte eller i centralskolen. Det er kun beskrivelsen, der bliver ændret med nye pædagogers forsøg på at gøre metoderne mere tilgængelige. I #2's indlæg blev leddene desuden rykket over på den anden side. Måske de blev flyttet i din tid. Folk bruger nu den beskrivelse, som de selv forbinder med at være gennemskuelig. På moderne pædagog-dansk trækker man vel så heller ikke fra eller deler længere -- man bør vel subtrahere og dividere.


Skriv et svar til: isolering af x

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.