Matematik

Ligning

28. september 2010 af deessee (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Isoler b i formel: (1/a) + (1/b) = (1/c)

Løsning: (1/b)=(1/c) - (1/a)

eller hvad, virker næsten for simpelt til at være rigtigt?  :)

En anden som volder mig problemer er:

Isoler x i udtrykket 3+4x=ax+5.. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
28. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Tag skridtet lidt længere

(1/b) = (1/c) - (1/a) = (a-c)/(ac) , så

b = ac/(a-c)

I den anden, isoler x

(4-a)x = 5-3 = 2

x = 2/(4-a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. september 2010 af mette48 (Slettet)

(1/a) + (1/b) = (1/c)                  ganger alle led med abc

abc/a + abc/b = abc/c              forkorter brøkerne

bc + ac =ab                              trækker bc fra på begge sider

ac=ab-bc                                 sætter b udenfor parentes

ac = b(a-c)                               deler med (a-c)

ac/(a-c) = b


Skriv et svar til: Ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.