Matematik
Skæringspunkt
06. april 2005 af
niqo (Slettet)
Jeg er lidt i tvivl med denne opgave her som lyder :
I et koordinatsystem er en parabel P og en linje m bestemt ved:
P : Y=-x^2+2x+4
m: y= -x+4
Beregn koordinatsættet til hvertaf skæringspunkterne mellem P og m.
Mener de så at hvor de to ligninger mødes henne på grafen? altså de to punkter hvor de skær hinanden? eller er det hvor de begge ligninger skær henne iakserne?
I et koordinatsystem er en parabel P og en linje m bestemt ved:
P : Y=-x^2+2x+4
m: y= -x+4
Beregn koordinatsættet til hvertaf skæringspunkterne mellem P og m.
Mener de så at hvor de to ligninger mødes henne på grafen? altså de to punkter hvor de skær hinanden? eller er det hvor de begge ligninger skær henne iakserne?
Svar #1
06. april 2005 af Duffy
"Mener de så at hvor de to ligninger mødes henne på grafen?"
Well, det er vel nærmest koordinatsættene til der hvor graferne for de to ligninger skærer hinanden.
Duffy
Well, det er vel nærmest koordinatsættene til der hvor graferne for de to ligninger skærer hinanden.
Duffy
Svar #2
06. april 2005 af Duffy
SÅ ER DER SERVERET!!
Du finder først x-værdierne:
-x^2+2*x+4=-x+4
-x^2+3*x=0
x(3-x)=0
hvoraf ses
x=0 v x=3
y-værdierne findes så ved indsættelse i -x+4:
x=0:
y=-0+4=4
x=3:
y=-3+4=1
Af ovenstående udregninger fås koordinatsættene til der hvor graferne for de to ligninger skærer hinanden:
(x,y)=(3,1)
(x,y)=(0,4)
Duffy
Du finder først x-værdierne:
-x^2+2*x+4=-x+4
-x^2+3*x=0
x(3-x)=0
hvoraf ses
x=0 v x=3
y-værdierne findes så ved indsættelse i -x+4:
x=0:
y=-0+4=4
x=3:
y=-3+4=1
Af ovenstående udregninger fås koordinatsættene til der hvor graferne for de to ligninger skærer hinanden:
(x,y)=(3,1)
(x,y)=(0,4)
Duffy
Svar #3
06. april 2005 af niqo (Slettet)
perfekt, det fik jeg den os til, men tak for hjælpen alligevel:)!!
Skriv et svar til: Skæringspunkt
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
