Matematik

Trekantsberegning

29. september 2010 af Noerholt (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej jeg har en opgave jeg gerne vil have hjælp til, plejer ikke at have problemer med trekantsberegning, men den her opgave kan jeg ikke se hvordan jeg skal få løst

Jeg har en trekant ABC hvor vinkel C er ret. D er fodpunktet for højden h_c , [AD]=4 og [DB]= 9 

Jeg skal blot finde længden af h_c

mit problem er at jeg ikke føler jeg har nok oplysninger til at finde længden af højden h_c

Nogen der kan hjælpe mig med at finde frem til en måde at beregne det på?

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. september 2010 af mathon

i en retvinklet trekant
er højden
mellemproportional mellem de to stykker, hvori den deler hypotenusen

                          4          h
                         ---  =    ---                     du ganger over kors
                          h          9

            

                         h2 = 4·9  og  h>0
 ......................

kan udledes af
ensvinkletheden

             ΔACD ≈ ΔCBD ≈ ΔABC

               

betyder i denne sammenhæng ensvinklet med       


Svar #2
29. september 2010 af Noerholt (Slettet)

 tusind tak for hjælpen :) det var lige den forståelse jeg manglede


Skriv et svar til: Trekantsberegning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.