Matematik

Differentialregning - funktionstilvækst !!!

30. september 2010 af MariaSoe (Slettet) - Niveau: B-niveau


Hvordan finder man funktionstilvæksten når man ikke kender X0 ?

Funktionen er:

f(x) = -x^2 - x - 1

(x^2 skal forstås som x i anden - sænket skrift virker ikke...)

Hvordan finder man funktionstilvæksten af den?

TAK :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
30. september 2010 af mathon

  Δf(Δx) = f(x+Δx) - f(x) = -(x+Δx)2 - (x+Δx) - 1 - (-x2 - x - 1) =
         -(x2+2Δx·x+Δx2) - x - Δx - 1 + x2 + x + 1 = -x2 - 2Δx·x - Δx2 - x - Δx - 1 + x2 + x + 1 =
                                                                                 - 2Δx·x - Δx2 - Δx = (-2x - 1 - Δx)·Δx


Svar #2
30. september 2010 af MariaSoe (Slettet)

 Hmm det forstår jeg ikke helt.. 

Hvor kommer Δf(Δx) fra og hvad er det?


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2010 af mathon

    Δf(Δx)    funktionstilvæksten ved x-tilvæksten Δx

   skrives også

   Δf(h)       funktionstilvæksten ved x-tilvæksten h


Svar #4
30. september 2010 af MariaSoe (Slettet)

 Mærkeligt, det har vi overhovedet ikke lært i skolen endnu :) men tak for det


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2010 af NejTilSvampe

 Δf(Δx) = Δy

hvis det siger dig noget.


Svar #6
30. september 2010 af MariaSoe (Slettet)

 lidt


Skriv et svar til: Differentialregning - funktionstilvækst !!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.