Matematik

= eller ≈? og hvordan finder jeg kvadratroden?

30. september 2010 af marmar (Slettet)

Hej
1 spørgsmål: hvordan finder jeg kvadratroden af et tal?

2 spørgsmål: Jeg har skrevet i en opgave (eksempel)
10*1000= 0,01
0,01           ≈          1%
Jeg kunne selvføgelig vælge at skrive i stedet "=" men hvorfor skulle jeg det, når "≈" betyder det samme, altså "SVARER TIL
0,01       SVARER til 1%. BETYDER ≈   det samme som "svarer til"?


Svar #1
30. september 2010 af marmar (Slettet)

UNDSKYLD! Jeg har allerede oprettet et spørgsmål med "hvordan finder ejg kvadratroden af".... undskyld!


Brugbart svar (0)

Svar #2
30. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Du har allerede stillet dit første spørgsmål og fået flere svar.

Folk gider ikke hjælpe dig, hvis du ikke selv bruger hjælpen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
30. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

2. Hvad mener du med, at 10*1000 = 0,01 ? Prøver du at bestemme, hvor stor en del (i %) 10 udgør af 1000 ?


Svar #4
30. september 2010 af marmar (Slettet)

Nej #3.
Jeg spørger om ≈ betyder "svarer til"... det med 10*1000 var bare et eksempel

og til #2, så vær rar og læs det jeg har skrevet ovenover


Brugbart svar (0)

Svar #5
30. september 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Jeg forstår ikke, hvad det er, du spørger om.


Svar #6
30. september 2010 af marmar (Slettet)

jeg ved ikke om kan man kan sige 0,01 ≈ 1% ... betyder "≈" "det samme som" eller "svarer til"? Fx 0,01 ≈ 1%


Brugbart svar (0)

Svar #7
30. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 #4, vi kommenterede på samme tid.

Og ≈ betyder ca., og bruges normalt til overslag.

10*1000 ≈ 0,1 er dog meget forkert.


Svar #8
30. september 2010 af marmar (Slettet)

Hvad betyder "≈"?...


Brugbart svar (0)

Svar #9
30. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Det som jeg skrev.


Svar #10
30. september 2010 af marmar (Slettet)

Ok. Så jeg kan ikke sige det på en anden måde? jeg bliver vel nødt til at sige 0,01*100 = 1%.. ?
er der ikke et andet tegn som betyder "svarer til"?


Brugbart svar (0)

Svar #11
30. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Hvad skal du skrive?


Svar #12
30. september 2010 af marmar (Slettet)

#7 ok nu forstår jeg bedre. Det må du undskylde


Svar #13
30. september 2010 af marmar (Slettet)

Altså jeg skal fx skrive:
Charlottes sandsynlighed for at vinde 1. præmien
7+9+19+19=54
54-2 hvide ænder= 52
7/52= 0,134
0,134 ≈ 13,4%


Svar #14
30. september 2010 af marmar (Slettet)

Det er problemregning, hvis det skulle hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #15
30. september 2010 af Anxyous (Slettet)

 Skriv 7/52 = 0,134 * 100 % = 13,4 %


Svar #16
30. september 2010 af marmar (Slettet)

Ja, det lyder også fint.
Jeg ville bare lige hurtigt vide, om der ikke var et tegn som kunne erstatte "*100" eller "svarer til", som i denne situation? Jeg ved ikke hvordan jeg kom til at skrive ≈, men der må da være et andet tegn? eller ikke?


Skriv et svar til: = eller ≈? og hvordan finder jeg kvadratroden?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.