Matematik

Differentialregning

02. oktober 2010 af Pigemus (Slettet) - Niveau: B-niveau

Funktionen f(x)=0,5x^3+1,5x^2+1,5x+4 har en tangent i punktet P (-3,f(-3)).

a. Bestem ved håndkraft en ligning for denne tangent.

Er det så korrekt at jeg siger: 1,5x^2+3x^1+1,5x+4?

Hvis ja, hvordan skal jeg så regne videre?
 


Svar #1
02. oktober 2010 af Pigemus (Slettet)

1,5x^2+3x^1+1,5x?


Brugbart svar (2)

Svar #2
02. oktober 2010 af Erik Morsing (Slettet)

Nej, det bliver 1,5x2+3x+1,5 er hældningskoeffecienten, tangentens ligning er : y=y0+α*(x-x0), P=(x0,y0) er det kendte punkt. Nu skulle du kunne klare resten selv.


Brugbart svar (2)

Svar #3
02. oktober 2010 af Magdofibation (Slettet)

 Hej, tjek filen også skulle den være hjemme :)

Vedhæftet fil:venlig hjælp.docx

Svar #4
02. oktober 2010 af Pigemus (Slettet)

Tak til jer begge!

Kunne I have mulighed for at hjælpe med endnu 2:

b. Bestem tangentens skæringspunkt med x-aksen.

c. Grafen for f har en tangent, der er parallel med tangenten i P (-3,f(-3)). Bestem en ligning for denne tangent.

I b'eren har jeg bare aflæst stedet hvor tangenten skærer x-aksen: (-2,91;0)

Hvis dette er korrekt, hvordan udregner jeg så c'eren?


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. oktober 2010 af Magdofibation (Slettet)

Når du skal bestemme, skal du gøre det ved at regne det ud :)

Du skal bare sætte tangenten, som var resultat i opgave 1 lig med 0 også får du -2,92 :)


Svar #6
02. oktober 2010 af Pigemus (Slettet)

Tak, men mit problem ligger stadig i c'eren.


Brugbart svar (1)

Svar #7
02. oktober 2010 af Magdofibation (Slettet)

 Vil du gerne have jeg løser den for dig?


Svar #8
02. oktober 2010 af Pigemus (Slettet)

Ikke at du løser den for mig, men noget hjælp ville være dejligt :)


Brugbart svar (1)

Svar #9
02. oktober 2010 af Magdofibation (Slettet)

Du skal sætte hældningen på tangenten lig med hældningen på f mærke også har du x0, så skal du bare sætte x0 ind i funktionen for f mærke og f.


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.