Matematik

beregning af euro - hjælp!

02. oktober 2010 af B-2605 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

En 9. klasse på 2 lærer og 22 elever skal besøge Eiffeltårnet, og priserne for at bruge elevatoren i Eiffeltårnet:

Voksen: = 13,00 euro

ung (12.24år) = 9,90 euro

Så er der også en rabatpris for skolegrupper på minimum 10 elever:

Elev: = 8,30 euro

Lærer: = En gratis entre for hver 10 elever

Klassen benytter tilbudde med rabat for skolegrupper.

- Hvordan kan jeg beregne den samlede pris i euro for eleverne og deres lærer? 

håber i kan hjælpe, tak på forhånd.


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2010 af Abauuz

Du ved at alle elever koster 8.30 euro pr. person, gange det med antal elever. plusser du med en lærer, for en af lærerne var gratis så:

elever + lærer = Samlede antal i euro


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. oktober 2010 af Abauuz

Alle eleverne koster 182,6 euro + en lærer som koster 13 Euro

182,6 + 13.00 = 195,6 Euro for dem alle sammén for at komme op i tårnet.


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2 -- For hver 10 elever kommer en lærer gratis med. Der er 22 elever, så begge lærere kommer gratis med. Den samlede rabatpris er da 22·8,30 Euro = 182,60 Euro.


Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2010 af Abauuz

#3
 

#2 -- For hver 10 elever kommer en lærer gratis med. Der er 22 elever, så begge lærere kommer gratis med. Den samlede rabatpris er da 22·8,30 Euro = 182,60 Euro.

Hvem siger de deler sig?


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 -- Det ville da være tåbeligt ikke at gøre det.


Brugbart svar (0)

Svar #6
02. oktober 2010 af Abauuz

Men, sådan set. Kan det være begge svar?


Skriv et svar til: beregning af euro - hjælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.