Matematik

Reduktion af kvadratsætning

02. oktober 2010 af MissMica (Slettet)

z = 4(a + 5b) + 7(3a + b)

Jeg skal reducere dette stykke mest muligt, men faktorerne foran parenteserne ved jeg ikke helt hvad jeg skal stille op med. nogle ideer? 


Brugbart svar (1)

Svar #1
02. oktober 2010 af PeterValberg

Du ganger ind i parenteserne først og da det er plusparenteser kan de uden videre hæves i samme omgang:

z = 4(a + 5b) + 7(3a + b)
z = 4a + 20b + 21a + 7b
z = 25a + 27b

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
02. oktober 2010 af MissMica (Slettet)

jeg troede det var en kvadratsætning så svaret ville blive a la:

a2 + b2 + 2ab

men har åbenbart taget fejl...:/

Tak for svaret :D


Skriv et svar til: Reduktion af kvadratsætning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.