Matematik

Ligninger hjælp :/

02. oktober 2010 af Rebecca01 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej Folkens er i gang med matematik aflevering , har 2 opgaver som jeg ik kan finde ud af :/ , Har prøvet selv finde ud af det , men det hjalp ikke :(

Håber i kan hjælpe , Forhånd tak ! :)

1)   2 gange (1+x) 2 oven over  = 2,3

2)    x i 3 oven over =  2,9

Ps. Håber i kan straks hjælper mig


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at skrive det lidt mere forståeligt. Brug redigeringsfaciliteterne til at lave potenser osv.


Svar #2
02. oktober 2010 af Rebecca01 (Slettet)

x^2


Svar #3
02. oktober 2010 af Rebecca01 (Slettet)

x2
 


Svar #4
02. oktober 2010 af Rebecca01 (Slettet)

x2


Brugbart svar (0)

Svar #5
02. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

brug knapperne herover         x2       x over 5    skrives  x/5        x+5 over x i anden -3  =  (x+5)/ (x2 - 3)    husk parenteser om tæller og nævner


Svar #6
02. oktober 2010 af Rebecca01 (Slettet)

1)  2 * (1+x)3 = 2,9

2)  3 * x2 = 11

så nu er det rigtig :) håber i kan hjælpe, tak :)


Svar #7
02. oktober 2010 af Rebecca01 (Slettet)

jeg har lavet forkert på 1'eren)

2 * (1+x) 3 = 2,9   sådan :)


Brugbart svar (0)

Svar #8
02. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Det er stadigvæknoget helt andet, end det, du startede med at skrive.

Prøv lige at tjekke en ekstra gang. inden vi kaster os ud i det . . .


Svar #9
02. oktober 2010 af Rebecca01 (Slettet)

1)    2 * (1+x)3 = 2,9

2)    3 * x2 = 11

Nu passer det er 100 % :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
02. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

1) (1+x) = u ---> 2*u^3=2,9 ---> u^3=1,45 ---> u = ³√(1,45)=1,132

1+x = 1,132

x = 0,132

2) x^2 = 11/3

x = ±√(11/3)

x = ± 1,915


Svar #11
02. oktober 2010 af Rebecca01 (Slettet)

Den her metode kender jeg ikke rigtig til undskyld :/


Brugbart svar (0)

Svar #12
02. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

1)  Vi kalder bare for nemheds skyld (1+x) for u et lille øjeblik, mens vi regner, og så sætter vi 1+x ind for u lidt senere - det er det hele . . .

Det kaldes forresten for SUBSTITUTION (erstatning - idet vi erstatter 1+x med u et øjeblik. Smart - ikke?)

2)  Den er der vel ingen problemer med at forstå - eller hva' ?


Svar #13
02. oktober 2010 af Rebecca01 (Slettet)

Taak :) men Hvad bruger den her tegn for √ ? ved ikke rigtig hvad det for en tegn ? + dette tegn kender jeg heller ik  til ± , undskyld :/


Brugbart svar (0)

Svar #14
02. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Tegnet √ kender du garanteret. Normalt betegner det kvadratroden af
 

noget - underforstået ²√ - men bruges også om fx. tredieroden af noget -

³√(noget).

Hvis fx. a² = 5, så er a = ±√(5) - "plus/minus kvadratroden af 5". Plus/minus
 

betyder selvfølgelig, at a kan vær både 5 og -5, begge værdier tilfredsstiller
 

ligningen a² = 5.

Rebecca - det forbavser mig at du spørger, for på det trin, hvor du er, har
 

dine matematikbøger gennem flere år brugt både ± og √

- tilsyneladende helt uden du har opdaget det. Det er ret godt klaret . . .

Håber, du aldrig glemmer det nu ! ;-)


Svar #15
02. oktober 2010 af Rebecca01 (Slettet)

± det kan både være minus og plus ? :)


Skriv et svar til: Ligninger hjælp :/

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.