Matematik

Differential regning

03. oktober 2010 af Janebiversen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej alle ;-D
Jeg har nu siddet siden igår og bakset med disse opgaver, jeg kommer ingen vejne.
Nå må jeg lige se om i kan hjælpe.

opg 7)

fx= 7 - x

opg 11)

 fx=lnx-2x+4x3

opg 13)

 fx=x-3x+x4-4x+4ln(x)

opg 20)

 fx=2-4x-12x+ln(x)


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2010 af mathon

opg 7)

       f(x) = 7 - x1
       f '(x) = 0 - 1·x1-1 = 0 -1·x0 = 0 - 1·1 = 0-1 = -1

opg 11)

      f(x) = ln(x) - 2x + 4x3

      f '(x) = (1/x) - 2 + 12x2


Svar #2
03. oktober 2010 af Janebiversen (Slettet)

Tusind tak mathon :D


Svar #3
03. oktober 2010 af Janebiversen (Slettet)

Jeg forstår ikke din udregning på opg 11.
I mit opgave sæt er 3 ikke en potens, men en konstant.


Brugbart svar (1)

Svar #4
03. oktober 2010 af mathon

i så fald
 

opg 11)

      f(x) = ln(x) - 2x + 4x·3

      f '(x) = (1/x) - 2 + 4·3 = (1/x) + 10


Svar #5
03. oktober 2010 af Janebiversen (Slettet)

vil 10 ikke gå ud fordi det er en konstant?


Brugbart svar (1)

Svar #6
03. oktober 2010 af mathon

...kun hvis 10 havde optrådt i f(x)


Svar #7
03. oktober 2010 af Janebiversen (Slettet)

ok nu jeg med mange tak!


Skriv et svar til: Differential regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.