Matematik

Pythagoras og retvinklet trekant

03. oktober 2010 af MTP92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej!

Jeg har en retvinklet trekant, hvor siden a = 3 og b = 9

Hypotenusen bliver så 32 + 92 = 902

Kvadratroden af 902 er så 9,49.

Hvordan kan det passe? Skal hypotenusen ikke være meget længere end siden a ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2010 af mathon

hypotenusen er den længste side
men ikke nødvendigvis den ekstremt længste

.........................

Kvadratroden af 902 er så 9,49    →    Kvadratroden af 90 er så 9,49


Svar #2
03. oktober 2010 af MTP92 (Slettet)

Okay, for dette skal jeg nemlig bruge til at finde trekantens to vinkler med.

Jeg har, at:

a = 3

b = 9

c = 9,49

C = 90 grader

Så bruger jeg tan (A) = 3/9, dvs. tan(3/9) = 0,0058.

Det kan jo ikke passe? Det giver heller ingen mening at udregne tan-1    


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. oktober 2010 af mathon

                   ...sæt lommeregnerens vinkelmål til Degree


Skriv et svar til: Pythagoras og retvinklet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.