Matematik

Funktioner og differentialregning

03. oktober 2010 af Thomsen9000 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej,

Jeg skal lige høre om jeg har forstået forskellen på f (x) og f '(x) rigtigt:

Hvis jeg sætter en funktion f (x) =0, og løser ligningen, så er de løsninger jeg får, hvor funktionen skærer x-aksen, dvs. funktionens rødder.

Hvis jeg differentialiserer ligningen og sætter f '(x) =0, og løser denne, så er de løsninger jeg får, funktionens min og max, og jeg kan lave en monotonilinie?

Er det rigtigt forstået?

På forhånd tak :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2010 af peter lind

Det er næsten rigtig. Hvis du løser ligningen f'(x) = 0 får du de x-værdier hvor der er maksimum, minimum eller vandret vendetangent.


Svar #2
03. oktober 2010 af Thomsen9000 (Slettet)

 Okay, tak skal du have.

Jeg er ikke helt sikker på hvad vandret vendetanget er?


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2010 af peter lind

Et eksempel x3 har vandret vendetangent i (0,0). Tangenten i punktet er altså vandret i punktet men funktionen er monoton voksende


Svar #4
03. oktober 2010 af Thomsen9000 (Slettet)

 Okay, super, så er jeg med - takker.

Det kan os være du evt. kan svare mig på noget andet?

Jeg får oplyst nedenstående monotoniforhold, og skal tegne grafen:

 - 3 + 5 + 8 - 

Hvor 3, 5 og 8, er hvor f '(x) =0.

Jeg er med på at 3 er mininumværdien og 8 er maks. Men betyder det så, at der ligger en vandret vendetangent i 5?


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. oktober 2010 af peter lind

Lige netop


Skriv et svar til: Funktioner og differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.