Matematik

Isolering af y

03. oktober 2010 af kleverboy (Slettet)

Jeg kan godt bruge lidt hjælp til følgende spørgsmål:

Vis ved at isolere y, at ligningen ax+by=c fremstiller en ret linie og angiv hældningen og skæring med y-aksen.


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2010 af peter lind

træk a*x over på højre side og divider med n. NB det forudsætter at b≠0


Svar #2
03. oktober 2010 af kleverboy (Slettet)

Skal der så stå

ax+by=c

by=c-ax

y=c-ax/b


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2010 af peter lind

Du skal også dividere c med b


Svar #4
03. oktober 2010 af kleverboy (Slettet)

Okay så til sidst y=c/b-ax/b.


Svar #5
03. oktober 2010 af kleverboy (Slettet)

Men fremstiller y=c/b-ax/b en ret linie? Den eneste ligning jeg kender er y=ax+b


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2010 af peter lind

Ja. det er blot et spørgsmål om navne. I din sidste ligning står a blot for et eller andet kendt tal, I den første er -a/b et eller andet kendt tal. I den sidste ligning er b et eller andet kendt tal. I den første hedder dette tal blot c/b


Svar #7
03. oktober 2010 af kleverboy (Slettet)

Er det så rigtigt at a/b er hældningen og c/b er skæring med y-aksen?


Skriv et svar til: Isolering af y

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.