Matematik

reducering

03. oktober 2010 af 123456789t (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej er der nogen der gider at hjælpe med at løse den her  :)) 


 (2b-a)(2b+a)-(2b-a)²


Brugbart svar (1)

Svar #1
03. oktober 2010 af hihihihihiii (Slettet)

Ikke en ligning :)

Gange alle led med hianden og brug kvadratsætning :)


Brugbart svar (1)

Svar #2
03. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

Når der ikke er noget lighedstegn, er det ikke en ligning, men et udtryk.

Gang de to første parenteser ud og brug kvadratsætningen på den sidste parentes.

Derefter kan du reducere ("pynte") udtrykket.


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0 -- Sæt den fælles faktor (2b-a) uden for en parentes, reducer og gang så ind:

(2b-a)(2b+a)-(2b-a)2 = (2b-a)(2b+a -2b+a) = (2b-a)·2a = 4ab - 2a2


Svar #4
03. oktober 2010 af 123456789t (Slettet)

 Tak


Brugbart svar (1)

Svar #5
03. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)

 = 2a(2b-a)


Skriv et svar til: reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.