Matematik

Cirkler og linjer

03. oktober 2010 af HFLyngdal (Slettet) - Niveau: A-niveau

Vis, at cirklen med ligningen x^2+6x+y^2-2y=15 er indskreven i trekanten med vinkelspidserne A8-2,8), B(-18,-4) og C(7,-4) ? Dvs. cirklen tangerer trekantens sider.

Jeg har fundet cirklens ligning, men hvordan viser jeg, at den er indskrevet i trekanten?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. oktober 2010 af peter lind

Vis at middelværdierne af koordinaterne til trekantens hjørner er cirklens centrum


Brugbart svar (0)

Svar #2
03. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

opskriv lingningerne for de tre linier, der danner siderne i trekanten.

Bestem afstanden fra tengenterne til centrum for sirklen. Er afstanden = radiud tangerer linien cirklen.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

#1 MIDDELVÆRDIEN FOR HJØRNERNE GIVER (-4 1/13,0) ALTSÅ ET PUNKT DER LIGGER udenfor cirkelen.  Det kan ikke være centrum i den indskrevne cirkel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. oktober 2010 af mathon

#1
finder centrum for trekantens medianer
medens centrum for trekantens indskrevne cirkel er vinkelhalveringslinjernes skæringspunkt


Svar #5
03. oktober 2010 af HFLyngdal (Slettet)

Hvordan bestemmer man afstanden fra disse linjer til centrum?


Brugbart svar (0)

Svar #6
03. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Brug afstandsformelen

linien ax+by+c=0 og punktet (x,y)

(ax+by+c)/√(a2+b2)=afstanden


Brugbart svar (0)

Svar #7
03. oktober 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:indskrevne cirkel_1.doc

Svar #8
04. oktober 2010 af HFLyngdal (Slettet)

Tusind tak for de mange fine svar, men nu kan jeg se, at de ligninger som i har fundet, ikke passer med dem som jeg har fundet. Så jeg vil da gerne spørge, hvordan i er kommet frem til disse ligninger for trekantens sider ?


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. oktober 2010 af mathon

AB's ligning:

                        3x - 4y + 38 = 0 ⇔ y = (3/4)x + (19/2)

AC's ligning:

                        4x + 3y - 16 = 0 ⇔ y = -(4/3)x + (16/3)


BC's ligning:

                        0x + y + 4 = 0 ⇔ y = -4
 


Skriv et svar til: Cirkler og linjer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.