Matematik

Analytisk Geometri

04. oktober 2010 af Problem (Slettet)

Hej derude..

Jeg sidder lige med en matematik opgave, som jeg simpelthen ikke kan komme igennem. Jeg håber, at der er nogle kloge hoveder derude, som lige har to min til at forklare mig denne opgave, som jeg skal løse UDEN hjælpemidler.

Opgaven lyder så ledes:

En linje L er givet ved ligningen 2x - y + 1 = 0
Bestem en ligning for den linje, der står vinkelret på L og går gennem punktet P(4,3).

Opgaven er fra "vejledende eksempler på eksamensopgaver i matematik STX A-Niveau 2006.

Mange tak på forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2010 af Duffy

Brug at to linier står vinkelret når produktet af deres hældningskoefficienter er -1.

Herfra kommer du let i land . . . 


Svar #2
04. oktober 2010 af Problem (Slettet)

Kan du uddybe det? :S


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2010 af mathon

ved du hvad produktet er ?


Svar #4
04. oktober 2010 af Problem (Slettet)

nej :S


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2010 af mathon

                      L:  2x - y + 1 = 0 ⇔ y = 2x + 1

                            med hældningskoefficient 2

hældningskoefficienten for den søgte linje gennem P(4,3)
vinkelret på L
bestemmes af
                                produkt
                                  a·2     = -1

hvoraf
                                  a = -(1/2)

og har altså ligningen
                                            y = -(1/2)x + b             hvor b bestemmes af

                                            3 = -(1/2)·4 + b

                                            b = 3 + 2 = 5

hvorfor den søgte linjes
ligning er
                                           y = -(1/2)x + 5
                                 
      


 


Svar #6
04. oktober 2010 af Problem (Slettet)

undskyld men jeg forstår det ikke :S

a*2 = -1 hvordan det?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2010 af mathon

reglen:

    har du to ortogonale rette linjer     
    er deres
    hældningskoefficienter ganget med hinanden
    altid lig med -1

 kan du ikke huske det,
 så genopfrisker du det nu   ;-)

en 2.årsgymnasiast
som ikke ved, at
produktet er gangeresultatet af to størrelser!!!  - kan det have sin rigtighed?


Svar #8
04. oktober 2010 af Problem (Slettet)

ej jou jeg ved godt det med to tal ganget sammen, jeg troede du mente produktet i forhold til ligningen.. men forstår ikke den udregning du har lavet :(


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. oktober 2010 af mathon

             produktet af to tal er lig med -1

             det ene tal er 2

             beregn det andet


Brugbart svar (0)

Svar #10
04. oktober 2010 af Duffy

Hilla maya ! ! !  (er det mon 100 ?? Det er 100 ik ????!! Com' on sig det nu, ik??!)


Skriv et svar til: Analytisk Geometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.