Matematik

antallet af rødder

04. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

hej :)

hvordan afhænger antallet af rødder af k i ligningen f(sænket k)(x) = x^2 + k * x + k?


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2010 af peter lind

Find diskriminanten d for polynomiet og løs (u)lighederne d >0; d=0; d<0


Svar #2
04. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

skal jeg da ikke bruge formlen d = -b^2 - 4*a*c? men den kan jeg da ikke regne ud med de oplyste informationer?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2010 af peter lind

Jo du kan. Hvad er a, b og c I din ligning?


Svar #4
04. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

jamen så må det være a = 1, b = -4 og c = 0

og så:

d = -b^2 - 4 * a * c = (-(-4)^2 - 4 * 1 * 0) = 16

derfor er der to rødder?
 


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2010 af peter lind

Nej b er koefficienten til x, c er konstantleddet i ligningen


Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4 -- Det er samme opgave, som du har kørende her

https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=899586 

hvor en længere diskussion er i gang.


Skriv et svar til: antallet af rødder

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.