Matematik

en rod

04. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

hej allesammen.

jeg skal bestemme tallet k så x^2 + 5x + k har netop en rod.

lidt hjælp til hvordan jeg gør det? :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2010 af peter lind

Find diskriminanten d og løs ligningen d = 0


Svar #2
04. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

er det ikke vha d = b^2 - 4*a*c
hvor a = 1, b = 5 og c = k?

men den kan jeg da ikke regne ud?


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Jo, det er diskriminanten

d = b2 -4ac = 52 -4·1·k = 25 - 4k . Undersøg for hvilke(n) værdi(er) af k bliver d = 0 .


Svar #4
04. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

jamen giver den så ikke 21 og så er der to rødder?


Brugbart svar (0)

Svar #5
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Løs ligningen d = 0 , dvs 25 -4k = 0 . Det er en ligning i k. Der er kun een løsning, og for den værdi af k har den oprindelige ligning netop een rod.


Svar #6
04. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

jamen giver den så -21? altså vores resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #7
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Nej. Løs ligningen 25 -4k = 0, eller 4k = 25 .


Svar #8
04. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

jamen er det så ikke bare 25/4 = k = 6,25


Brugbart svar (0)

Svar #9
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Ja, det er det jo "bare".


Svar #10
04. oktober 2010 af pernillegryning (Slettet)

super :-) ja bare og bare, men nu gik det lige op for mig hvordan. tusind tak for hjælpen.


Skriv et svar til: en rod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.