Kemi

reaktionsskema

04. oktober 2010 af nicolairasmussen (Slettet)

I NADPH-oxidase-systemet, der er tilknyttet lysosometm reagerer NADPH med dioxygen, hvorved der dannes superoxid:


NADPH + 2O2   -->  NADP+ + H+ + 2O2+

Superoxid reagerer videre under dannelse af hydrogenperoxid. Hydrogenperoxid kan ved tilstedeværelsen af chlorid omdannes til det giftige og reaktive hypochlorsyrling HCIO.

a) Opstil et afstemt reaktionsskema for omdannelse af hydrogenperoxid til hypochlorsyrling i sur opløsning.


hjælp


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af Phienix (Slettet)

Hydrogenperoxid = H2O2

H2O2 + 2 Cl- → 2 HClO

b) (lavet for din partner)

HClO < - - - > H´+ + ClO-

pKs = 7.53

pKs = -log(Ks) ⇒ Ks = [H+][ClO-] / [HClO] = 10-7.53

[H+] og [ClO-] må være lige store. Sæt dem til at være lig med en variabel, x.

x2 / [HClO] = 10-7.53 ⇒ x = √(10-7.53 * [HClO])

Og pH = -log[H+] = -logx

Du skulle gerne få pH = 4.86


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2010 af mathon

                                               H2O2 (aq)  +  Cl- (aq)  +  H+ (aq)     --->    HClO (aq)  +  H2O (l)


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2010 af Phienix (Slettet)

ja okay, mathons reaktion ser mere rigtig ud :) lod først mærke til bagefter at jeg havde ladningsproblemer.


Skriv et svar til: reaktionsskema

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.