Matematik

Tangentlingning gennem punkt "uden for" parablen

04. oktober 2010 af nataliaa (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Find de to tangentligninger til y=x^2 gennem (-1/2,-2). Jeg kan kun, hvis punktet ligger PÅ parablen. Hvordan gør jeg dette uden at gætte at den skal gå gennem (1,1) og (-2,4) :)


Svar #1
04. oktober 2010 af nataliaa (Slettet)

 *


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Tangenten til et vilkårligt punkt (x0, f(x0)) på parabelen f(x) = x2 er

y = f'(x0)·(x-x0) + f(x0) , altså

y = 2x0·(x-x0) + x02 .

Punktet (-1/2 ; -2) skal ligge på tangenten, dvs

-2 = 2·x0·(-1/2 -x0) + x02 .

Løs nu denne ligning i x0 .


Svar #3
04. oktober 2010 af nataliaa (Slettet)

 Selvfølgelig! Tak :)


Skriv et svar til: Tangentlingning gennem punkt "uden for" parablen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.