Kemi

pH

05. oktober 2010 af Vandflyveren (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Håber der er nogle der kan hjælpe mig igang med en lille pH opgave

Beregn pH i en 0.2 M opløsning af ethylamin (C2H5NH2). Kb = 5.6 × 10-4.
 

På forhånd tak for en håbløs kemi studerende


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af mathon

   

   pKb = -log(Kb) = -log(5.6·10-4) = 3,25   hvilket indikerer middelstærk base

  pOH = -log[(-Kb+√(Kb2+4Kb·cb) / 2] = 1,99

ved 25ºC

        pH = 14 - pOH = 14 -1,99 = 12,01


Skriv et svar til: pH

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.