Matematik

Hjælp til ligning

05. oktober 2010 af miss-tk (Slettet) - Niveau: C-niveau

Jeg kan ikke finde ud af, hvordan jeg skal løse denne:

Om et tal oplyses, at hvis man lægger 3 til det og dividere det forkomne tal med 2, får man et tal der er dobbelt så stort som det oprindelige tal. Find dette.

Jeg har lavet denne ligning ud af det:

(x+3):2=x*2

Jeg mener resultatet skal blive 1.

(1+3=4)

(4:2=2)

(2*2=2)

Kan dog ikke stille ligningen op, så jeg kan vise hvordan jeg løser den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af Ss58 (Slettet)

MISS TURKIYE??? hehe


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2010 af Erik Morsing (Slettet)

du har ganget med 2 i stedet for at dele med 2


Svar #3
05. oktober 2010 af miss-tk (Slettet)

Hvor skulle jeg dividerer i stedet for at gange?

Er det ikke sådan den skal stilles op?


Skriv et svar til: Hjælp til ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.