Matematik

Hjælp til trekant

05. oktober 2010 af SebbeMand (Slettet) - Niveau: B-niveau

 Hej, jeg står med et problem i en opgave der lyder således:

Sidelængder:

|AB| = 1666 km

|BC| = 1535 km

|AC| = 1661 km

Hvordan finder jeg vinklerne, A, B og C ?


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2010 af peter lind

Brug udvidet Pytagoras eller cosinusrelationerne.


Brugbart svar (1)

Svar #2
05. oktober 2010 af goathunter (Slettet)

cosinus relationerne. cos(A)=(b^2+c^2-a^2)/(2bc)


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. oktober 2010 af mathon

som er det samme

                                       A = cos-1[(b2 + c2 - a2)/(2bc)]

                                       B = cos-1[(a2 + c2 - b2)/(2ac)]

                                       C = cos-1[(a2 + b2 - c2)/(2ab)]                            ...men her på vinkelform...
 


Skriv et svar til: Hjælp til trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.