Matematik

ligning

05. oktober 2010 af line112 (Slettet) - Niveau: 8. klasse

heei.

jeg forstår ikke helt, hvordan jeg skal løse den her ligning.

A) x² + 5= 32

på forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#0

Reducer ligningen til

x2 = 27 , x = ±3√3


Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2010 af peter lind

Træk de 5 over på højre side og uddrag kvadratroden.


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2010 af NejTilSvampe

 x^2 +5 = 32 

træk 5 fra på begge sider

x^2 = 27

x = ±√(27) = ± √(9*3) = ±√(32*3) = ±3*√3


Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2010 af smilme (Slettet)

ja


Svar #5
05. oktober 2010 af line112 (Slettet)

forstår det slet ikke. Er der nogen som kan forklare det mere defineret.


Svar #6
05. oktober 2010 af line112 (Slettet)

 hvad nu hvis der stod x³ + 5 = 32


Brugbart svar (0)

Svar #7
05. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Så har du x3 = 32-5 = 27 , hvoraf x = (27)1/3 = (3·3·3)1/3 = 3


Skriv et svar til: ligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.