Matematik

omskriv kvadratet..

05. oktober 2010 af studentstx (Slettet) - Niveau: C-niveau

hej matematik elskere :)

har lige brug for hjælp med en opgave, kan ikke rigtig finde ud af det..

jeg vedlægger opgaven, og siger tak på forhånd :D


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Regn ud hvad (x+y)2=(x+y)(x+y) giver, så bør du se lyset:-)


Svar #2
05. oktober 2010 af studentstx (Slettet)

Det kan jeg ikke fatter virkelig ikke kvadratsætninger.


Brugbart svar (1)

Svar #3
05. oktober 2010 af chr42 (Slettet)

Du skal gange hvert led i den ene parentes med hvert led i den anden og så lægge dem alle sammen sammen.


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. oktober 2010 af NejTilSvampe

 (x+y)(x+y) = x(x+y) + y(x+y) 

x(x+y) = x^2 + xy

y(x+y) = y^2 + xy

(x+y)^2 = (x+y)(x+y) = x(x+y) + y(x+y) = x^2 + y^2 + xy + xy = x^2 + y^2 + 2xy


Svar #5
05. oktober 2010 af studentstx (Slettet)

tak for hjælpen begge to :)

har også problemer med en anden opgave, jeg vedlægger den også

håber I kan hjælpe :)

tak på forhånd.

Vedhæftet fil:trekant.docx

Brugbart svar (1)

Svar #6
05. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Hvis du kan vedlægge i .doc format, er der flere der kan hjælpe.


Svar #7
05. oktober 2010 af studentstx (Slettet)

sorry :)

Vedhæftet fil:trekant2.doc

Brugbart svar (1)

Svar #8
06. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#7

(a) Lav en tegning. Flagstangen er katete i en retvnklet trekant hvis anden katete er skyggens længde. Vinklen mellem hypotenusen og skyggen s er kendt (solhøjden H), hvoraf flagstangens højde F kan findes :

tan(H) = F/s , så F = s·tan(H) = 13,9m·tan(55º) = 19,85m

(b) Nu kender vi så F og kan så beregne s for an anden værdi af solhøjden H = 40º :

s = F/tan(H) = 13,9m·tan(55º)/tan(40º) = 23,66m

(c) Tilsvarende kan solhøjden bestemmes, når s er kendt:

tan(H) = F/s = 13,9m·tan(55º)/10m = 63,26º


Skriv et svar til: omskriv kvadratet..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.