Matematik

Lineær funktion, bedes hjælp straks!

06. oktober 2010 af Perjensen18 (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej... Vores klasse er blevet stillet denne opgave.. Men jeg har svært, ved at regne den, jeg forstår den faktisk slet ikke..

Bestem ved beregning forskriften for følgende lineære funktioner hvis grafer er bestemt ved følgende punkter:

a) (x1; y1) = (-3;0) og (x2; y2) = (4; 6)

b) (x1; y1) = (5;3) og (x2; y2) = (-4; -2)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2010 af happylittlevegemite! (Slettet)

En lineær funktion har formen y = ax + b. 

Ud fra to punkter på grafen kan hældningskoefficienten a beregnes, hvorefter man ved indsættelse af et af punkterne kan finde b (skæringspunkt med y-aksen).

A)

a = (y2-y1)/(x2-x1)

a = (6-0)/(4-(-3) = 6/7

y = ax + b     =>     b = y - ax

b = y - 6/7 x     , indsætter (-3,0)

b = 0 - (6/7)*(-3) = 0 + 18/7 = 18/7

y = (6/7)x + 18/7

...prøv selv B ;)

Håber det hjælper! :)


Skriv et svar til: Lineær funktion, bedes hjælp straks!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.