Matematik

Hjælp til reducering.

06. oktober 2010 af signeeeee (Slettet) - Niveau: A-niveau

 Hej Alle. :-D

Nogen der kan hjælpe/forklare mig, hvordan jeg liiiige skal reducere disse????

Er ret lost mht til det reducering, og har brug for at få det forklaret godt og grundigt!

På forhånd tak.

Signe :)

Vedhæftet fil: Billede 5.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

I a), b), c) opløses tællerne i faktorer og nævneren kan så forkortes ud.

I d) er det omvendt nævneren, der opløses i faktorer og tælleren kan forkortes ud.

Hvis der er problemer med at finde faktorerne, find så rødderne i de relevante 2.-gradspolynomier.


Svar #2
06. oktober 2010 af signeeeee (Slettet)

 Tak :-) men jeg er stadig fuldstændig lost..


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

a) (x2 +2x -8)/(x+4) = (x+4)(x-2)/(x+4) = x-2 , x ≠ -4

Prøv nu b) og c)


Svar #4
06. oktober 2010 af signeeeee (Slettet)

 Jamen hvordan finder du frem til (x+4)(x-2)/(x+4) til at starte med???


Brugbart svar (0)

Svar #5
23. oktober 2010 af KimT.T. (Slettet)

a) (x^2 + 2x -8) / (x+4) = (x+4)*(x-2) / (x+4) = x-2

b) (2x^2 - 10x) / (x-5) = 2x*(x-5) / (x-5) = 2x

c) (2x^2 + 16x + 32) / (x+4) = (x+4)*(x+4)*2 / (x+4) = 2x + 8

d) (x-6) / (x^2 + x - 42) = (x-6) / (x-6)*(x+7) = x+7

;)


Skriv et svar til: Hjælp til reducering.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.