Kemi

Hvor mange mL skal tilsættes??

06. oktober 2010 af biokatharina (Slettet) - Niveau: A-niveau

Har brug for hjælp til en opgave og håber en kan gennemskue den..

Hvor mange mL 6,00 M NaOH skal der tilsættes opløsningen for at pH er blevet 0,5 gange større?

I forrige opgave fik jeg pH-værdien til 4,76 med opløsningen:

500mL af  0,2M HAc og

500mL af 0,2M NaAc

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2010 af mathon

ved tilsætning af stærk syre kan pH ikke blive større - men tværtimod mindre
men [H3O+] kan blive større


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2010 af mathon


  sorry!
   sludder (jeg fik læst det som tilsat HCl)
   man skal jo læse, hvad der står

                                                   

       du har
                         (nb+x) / (ns-x) = 104,46+0,5-4,76    
hvoraf
                          (0,1+x) / (0,1-x) = 100,5 og    0<x<0,1

                           x ≈ 0,052 mol 6,00 M NaOH
dvs
                           Vtilsat = (0,052 mol) / (6,00 mol/L) = 0,00867 L = 8,67 mL
 

    
 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. oktober 2010 af mathon


        104,46+0,5-4,76   →   104,76+0,5-4,76


Svar #4
07. oktober 2010 af biokatharina (Slettet)

Mange tak for din hjælp


Skriv et svar til: Hvor mange mL skal tilsættes??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.