Matematik

Ligninger med brøker. MEGET VIGTIGT TIL IMORGEN

07. oktober 2010 af LMessi (Slettet) - Niveau: C-niveau

4/x+3 = 3/x-1  

hvordan regner man den ud :(?

(betragt "/" Som brøkstreg


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

gang alle led med fællesnævneren som er (x+3)(x-1)           forbehold x+3≠0 og x-1≠0

derved kan du forkorte brøkerne, så nævnerne forsvinder


Svar #2
07. oktober 2010 af LMessi (Slettet)

tusind tak :) fik den til x = 13.

Er rykket en smule videre i min aflevering, er stødt på en anden opgave længere henne hvor jeg skal bevise med ord, at

(p/q)-1 = q/p

(altså p/q  i  -1)


Svar #3
07. oktober 2010 af LMessi (Slettet)

rettelse* (p/q)-1


Brugbart svar (0)

Svar #4
07. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

(p/q)-1=q/p                                    p≠0 og q≠0

omskriv idet a-1=1/a                  

forlæng brøken med q

og du vil kunne se at når man dividerer med en brøk, svarer det til at gange med den omvendte brøk


Skriv et svar til: Ligninger med brøker. MEGET VIGTIGT TIL IMORGEN

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.