Matematik

Differentiation af vektorfunktion

07. oktober 2010 af Chrestian (Slettet)

  jbjbk
Christian siger:
 Kære Studieportalen (:

jeg har følgende vektorfunktionen i intervallet t, E (0;3).

xa =e^(0.5*t)*cos(5t)

ya =e^(0.5*t)*sin(5t)

Jeg skal nu finde hastighedsvektoren, dvs. jeg forsøger at differentiere funktion i mathcad.

Dette virker dog ikke? Hvordan kan jeg differentiere den?

På forhånd tak (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Differentier hver af vektorens komponenter :

r(t) = (xa(t) ; ya(t)) = e0,5t·(cos(5t) ; sin(5t))

v(t) = r'(t) = (xa'(t) ; ya'(t))


Brugbart svar (0)

Svar #2
07. oktober 2010 af mathon

se

Vedhæftet fil:differentiation_55.doc

Svar #3
08. oktober 2010 af Chrestian (Slettet)

siger mange tak for hjælpen! Er dog løbet ind i en ny problematik!

Vi får oplyst en vektorfunktion mere der i modsætning er lineær.

xb(t)= 4t-5

xb(t)=3t-5 

Nu vil vi så finde den minimale afstand imellem de to funktioner.

Vi har forsøgt at trække de to funktioner fra hinanden sat dem lig nul, differentieret dem og forsøgt at isolere t

Hvad gør vi galt? 


Brugbart svar (0)

Svar #4
08. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#3

Det er jo ikke givet, at den mindste afstand indtræffer for den samme værdi af parameteren i de to vektorfunktioner. Vektorfunktionen (xb(t),yb(t)) fremstiller en ret linie. Bestem liniens ligning, og find da afstanden fra et punkt (xa(t),ya(t)) på den første vektorfunktion til linien ved hjælp af kendte metoder. Den afstand er en funktion af parameteren t , og man kan nu finde minimum for denne afstand.


Skriv et svar til: Differentiation af vektorfunktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.