Matematik

Bestem sekants hældning

07. oktober 2010 af bullern (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej :)

En funktion f(x)=x^2+x har en sekant i x=4 altså i punktet (4,20) - giv sekanten tilvæksten delta x og bestem den tilsvarende sekants hældning.  

- nogle ideer?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

beregn f(x+delta x) og find det nye punkt (x2,y2)

(x1,y1)=(4,20)

hældning=(y2-y1)/(x2-x1)


Svar #2
08. oktober 2010 af bullern (Slettet)

 Jeg har nu:

f(xo+delta x)-f(xo) / delta x

xo = 4

(4+delta x)^2 + 4 + delta x - 20 / delta x

Hvordan kommer jeg videre??


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

[(4+Δx)2 + 4 +Δ x - 20] / Δ x                   reducerer

(16+Δx2+8Δx +4-20)/Δx =

(Δx2+8Δx)/Δx =

Δx+8


Svar #4
08. oktober 2010 af bullern (Slettet)

 Tak. Hvor er det dejligt!


Skriv et svar til: Bestem sekants hældning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.