Matematik

Ligning med brøker

10. oktober 2010 af Nugga-t (Slettet) - Niveau: B-niveau

Er lige stødt på den her ligning med brøker.

Efter hånden har jeg siddet og kigget på den en lille time, og jeg kan simpelthen ikke få den til at gå op. Jeg får den hele tiden til x=3, men wolfram Alpha og min lomme regner siger at X=-5 hvilket jeg stærkt satser på er rigtigt. Jeg kan bare ikke komme frem til hvad jeg gør forkert.
Kan i ikke gennemskue min håndskrift, så kan i bare selv komme med en løsning, så kan det være jeg kan se hvor problemet ligger.

Formen for ligningen til feks. wolfram alpha er        5/(x + 2) - 2/(x - 1) == 4/(x + 2)

 



 

www.myupload.dk/showfile/r631212b9d57.jpg


Brugbart svar (1)

Svar #1
10. oktober 2010 af Isomorphician

Du har fortegnsfejl i tredjesidste linje.

- 2(x + 2) = -2x - 4


Svar #2
10. oktober 2010 af Nugga-t (Slettet)

 jeg kan desværre ikke lige se hvad du mener, kan du ikke lige uddybe en smule?


Brugbart svar (1)

Svar #3
10. oktober 2010 af Isomorphician

Fra fjerdesidste linje til tredjesidste linje til ganger du følgende parentes ud:

-2(x + 2) = -2*x + (-2)*2 = -2x - 4

Du får det bare til at give -2x + 4, da du ikke får fortegnet med på begge leddene i parentesen.


Svar #4
10. oktober 2010 af Nugga-t (Slettet)

Wow en dum fejl jeg har lavet der, mange tak for hjælpen du. Aner slet ikke hvad jeg tænkte på :D


Skriv et svar til: Ligning med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.