Matematik

ligning hjælp

10. oktober 2010 af Skønnetøs (Slettet)

isoler x i udtrykket d+bx=ax+c, for hvilke værdier af a og b kan det ikke lade sig gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Isoler

(b-a)x = c-d . Hvis b≠a kan man dividere med (b-a) til

x = (c-d)/(b-a)

Det kan ikke lade sig gøre, hvis b = a .


Svar #2
10. oktober 2010 af Skønnetøs (Slettet)

jeg forstår ikke det første


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

d+bx = ax+c .... isoler leddene med x på den ene side,

bx - ax = c - d

(b-a)x = c - d


Svar #4
10. oktober 2010 af Skønnetøs (Slettet)

jeg har gjort sådan her .

x=ax-d+c/b


Brugbart svar (0)

Svar #5
10. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#4

Der er x jo ikke isoleret, og du skal i øvrigt have en parentes omkring (ax-d+c) .


Svar #6
10. oktober 2010 af Skønnetøs (Slettet)

Hvornår kan det ikke lade sig gøre for a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #7
10. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#6

Som jeg skrev i #1 : når a = b .


Skriv et svar til: ligning hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.