Matematik
Ligning
Hej alle matematik genier!
Jeg er ikke så god til ligninger og jeg er ikke sikker på fremgangsmetoden til dette stykke:
a) Løs ligningen: 2*x^2+x+2= 0
b) Tegn grafen for funktionen f(x)= -2*x^2+x+2
c) Bestem f(2)
d) Beregn det posirive areal der begrænses af funktionen f(x) og x-aksen.
PS. Jeg kunne også godt bruge hjælp til de andre opgaver...
Svar #2
10. oktober 2010 af came (Slettet)
Tak for svaret, men i opgave a), b) og c) der har du kun resultaterne, det er ikke det sværre og vigtigste. Det sværre og vigitgste er mellemregningerne, hvilket du har med i stykke d)
Svar #4
10. oktober 2010 af mathon
opgave a
2·x2 + x + 2 = 0
a = 2
b = 1
c = 2
d = b2 - 4ac = 12 - 4·2·2 < 0
Svar #6
11. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)
a) Har du ikke glemt et minus foran 2x^? ..... -2x^2+x+2 = 0
ax^2+bx+c=0
a=-2 ..... b=1 ..... c=2
x= [-b ± √(b^2-4ac)] /(2a)
x = [-1±√((-1)^2)-4*-2*2)]/(2*-2) = [-1±√(1+16)]/-4 = (-1±√(17))/-4)
x= (-1-√(17))/-4 og (-1+√(17))/-4
x1 ≈ -0,78 og x2 ≈ 1,28
b) Lav nogle støttepunkter og tegn grafen
c) x = 2 ..... f(2) = -2*(2^2)+2+2 = -4
d) A = x1∫x2 (-2x^2+x+2)dx = [-2/3 * x^3+1/2*x^2+2x]x1x2 = 2,92
Svar #7
11. oktober 2010 af came (Slettet)
Nej, det er fordi min matematik lærer siger der ikke er nogne løsning til opgave a). Parablen rører ikke x-aksen.
Tak for hjælpen til de andre opgaver.
Hvordan ville den graf se ud i nspire i opgave b)?
Jeg forstår ikke, hvorfor x=2 i opgave c?
Når jeg bestemmer f(2), bliver det så = -4 i opgave c) som du har skrevet?
Er du sikker på, at man skal bruge integralregning i opgave d? Er opgave d ikke forkert, når opgave a er forkert, den har jo ingen løsning??
Det ser lidt avanceret, håber på en uddybende forklaring.
Svar #8
11. oktober 2010 af Krabasken (Slettet)
Det er da lidt tumpet at give jer en opgave, der ikke kan løses.
Men selvom vi accepterer det, så har du altså selv i # 0 b) skrevet minus foran 2x^2. Så selvom b) så c) kunne "regnes" med den umulige graf, så er det fra og med b) tillsyneladende en ny forskrift, der gi'r mere mening. Osse fordi d) heller ikke kan regnes med forskriften fra a).
Og så er det jo heldigt, at jeg har regnet b), c) og d) med den "rigtige" graf.
Du spørger hvorfor jeg sætter x = 2, men dels kan du jo lige prøve at læse opgave c) en gang til, dels så besvarer du selv dit spørgsmål i næste linie. Jeg skal jo finde f(2), ikke?
Selvfølgelig bliver det da -4, som jeg har skrevet - tror du bare, jeg sidder og finder på nogle tilfældige facitter - ?
Der er ingen anden måde at finde arealet på end ved at integrere, så hvis ikke du kan integrere, skal du nok lige læse det op i mat.-bogen. Men du har ret - opgave d) ville osse være meningsløs med den første forskrift (uden minus).
Fik vi besvaret alle dine spørgsmål - ellers kom igen ;-)
Svar #9
11. oktober 2010 af came (Slettet)
Tak alle mine spørgsmål blev besvaret og tak for hjælpen :-)
Skriv et svar til: Ligning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
