Matematik

bestemmelse af f'(x)

10. oktober 2010 af CathV (Slettet) - Niveau: B-niveau

 hej hvordan gøres det?

jeg har funktionenerne:

f(x)=2x4+4x3+3x-6

f(x)=x2+3x4-20


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. oktober 2010 af NejTilSvampe

 du differentierer hvert led hver for sig.

og så bruger du at for en potens gælder der :  (x^n)' = n*x^(n-1)


Svar #2
10. oktober 2010 af CathV (Slettet)

er det her så rigtigt?

f'(x)=4*2x3+ 3*4x2+3-6

f'(x)=2x+4*3x3-20


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. oktober 2010 af NejTilSvampe

#2 - 

når du differentierer en konstant får du 0. dvs.

4*2x^3 + 3*4x^2 + 3

og

2x+4*3x^3

potensregelen gælder stadig for konstanter fordi du kan se det som

k = k*x^0 

(k*x^0)' = 0*k*x^-1 = 0 

Men udover det ser det ud til at du har fat i det.


Svar #4
10. oktober 2010 af CathV (Slettet)

konstanten er det den sidste led? 


Svar #5
10. oktober 2010 af CathV (Slettet)

 og hvordan finder jeg tangenten for de to funktioner?

jeg ved at x0=2


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#5

Tangenten til grafen for f(x) i x0 har ligningen

y = f'(x0)·(x-x0) + f(x0)

Beregn f(x0) og f'(x0) for hver af funktionerne .


Svar #7
11. oktober 2010 af CathV (Slettet)

hvordan gøres det? 


Svar #8
11. oktober 2010 af CathV (Slettet)

 Er det her rigtigt.

f'(x0)=115

f(x0)=64 , y=115*(x-2)+64


Brugbart svar (0)

Svar #9
11. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#8

Det er ikke klart, hvilken af de to funktioner, du kigger på. I den første er

f(x) = 2x4 +4x3 +3x -6 , og dermed

f'(x) = 8x3 + 12x2 + 3, så

f(2) = 32 + 32 + 6-6 = 64 , og

f'(2) = 64 + 48 + 3 = 115, og dermed, som du får

y = f'(2)(x-2) + f(2) = 115(x-2) + 64 = 115x -166


Skriv et svar til: bestemmelse af f'(x)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.