Matematik

brøker og afrunding

11. oktober 2010 af iNx (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hej derude!

sidder lige her med et par opgaver jeg meget gerne vil have hjælp til.

1.) afrund til 2 decimaler.

0,0148

2.) 3 · 4/3

4/3 = en brøk hvor 4 står øverst.

3.) Sæt ring om det tal der ligger mellem.

7/8 og 4/3

a 0,7 eller b 1,7 eller c 1,11

7/8 = brøk hvor syv står øverst.

4/3 = en brøk hvor 4 står øverst.

på forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2010 af NejTilSvampe

1) 0,0148  til 2 decimaler 0,01

2) 3 * 4/3 = (3*4)/3 = 4

3)  0<7/8 <1  og  4/3 ~ 1,33  så svaret må være c=1,11.


Svar #2
11. oktober 2010 af iNx (Slettet)

mange tak!

men, hvorfor er 1 ikke 0,00?


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. oktober 2010 af lucillepostej (Slettet)

Tallet 0,0148 ligger et sted imellem 0,01 og 0,02. Spørgsmålet er, hvilket et af tallene det ligger tættest på?

Når du skal afrunde til 2 decimaler, så skal du kigge på den 3. decimal. Hvis den 3. decimal er 4 eller derunder, så skal der rundes ned. Hvis den 3. decimal er 5 eller derover, så skal der rundes op. 

I dit tilfælde:

0,0148
 

er den 3. decimal et 4-tal. Altså skal der rundes ned, og man fjerner derfor 4 og 8 tallerne. Derfor er svaret på dit spørgsmål: 0,01

Havde der stået 0,0168, så havde du skulle runde op til 0,02

Håber det gav mening?


Skriv et svar til: brøker og afrunding

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.