Fysik

Resistans i en konstantantråd

11. oktober 2010 af Svenstruppigen (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej folkens..

Jeg kunne godt bruge lidt hjælp da jeg sidder med en rapport om resistans og mangler forståelse for et spørgsmål.

Proportionalitetsfaktoren a er ifølge formlen givet ved:    a=ρ/(π/4)*d^2

Bestem resistiviteten ρ ud fra trådens diameter og den fundne proportionalitetsfaktor.

Jeg har sat den bedste rette linje ind i et koordinatsystem i den tidligere opgave og fundet frem til at R^2=1 og diameteren er 0,25 mm..

Men problemet er at jeg ikke helt er med på hvordan opgaven skal løses???

På forhånd taak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. oktober 2010 af mathon

                         ρ = a·(π/4)·d2                               a = R / L


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Så længe du kun skriver en del af opgaven kan du vel ikke forvente af vi andre har større mulighed end du selv.

Hvilken propornalitetsfaktor har du fundet og hvad er enhederne for de oplyste størrelser?


Svar #3
11. oktober 2010 af Svenstruppigen (Slettet)

mette48: Hvis du nu lige læser mit indlæg igen, så har jeg skrevet alle resultaterne fra den tidligere opgave. Og jeg har skrevet spørgsmålet med streg under, så kan ikke lige se hvad problemet er.. Hvis du ikke gider at hjælpe men kun skriver sådan noget der, så lad være med at kommenter mit indlæg tak.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. oktober 2010 af mette48 (Slettet)

Undskyld, men så vidt jeg kan se mangler der stadig en oplysning om trådens længde L for at kunne finde a.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. oktober 2010 af mathon

@ #4

               Ja der gør!


Skriv et svar til: Resistans i en konstantantråd

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.