Matematik
eksamensopgave
10. april 2005 af
MrsTjaZ (Slettet)
hej.. jeg sidder med denne opgave:
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/HF2002-8-2.pdf
Og jeg har et problem med opgave 5 d) hvor mange procent....
Derudover ved jeg heller ikk hvordan jeg skal gå i gang med opgave 6 og 7b
håber der er nogle der vil hjælpe..
på forhånd tak
http://us.uvm.dk/gymnasie/almen/eksamen/opgaver/2002/HF2002-8-2.pdf
Og jeg har et problem med opgave 5 d) hvor mange procent....
Derudover ved jeg heller ikk hvordan jeg skal gå i gang med opgave 6 og 7b
håber der er nogle der vil hjælpe..
på forhånd tak
Svar #1
10. april 2005 af MrsTjaZ (Slettet)
please hjælp mig.. I behøver ikk skrive svarene.. jeg vil bare gerne have af vide hvordan man skal regne det ud... er fuldstændig på bar bund og vil mægtig gerne kunne det til eksamen...
Svar #2
10. april 2005 af Epsilon (Slettet)
#1:
5d) Ifølge den eksponentielle model er trykket f(x) i en given højde x. Trykket i højden x + 0.5 (svarende til en højdetilvækst på 0.5km) er følgelig
f(x + 0.5) = b*a^(x + 0.5)
for alle x E [11;19.5], idet modellen gælder for højdeværdier i intervallet [10;20], jf. dataene.
Benytter vi potensregnereglen
a^(m+n) = (a^m)*(a^n)
ser vi, at
f(x + 0.5) = b*(a^x)*(a^0.5)
Bemærk, at b*(a^x) = f(x). Hvad er svaret da?
//Singularity
5d) Ifølge den eksponentielle model er trykket f(x) i en given højde x. Trykket i højden x + 0.5 (svarende til en højdetilvækst på 0.5km) er følgelig
f(x + 0.5) = b*a^(x + 0.5)
for alle x E [11;19.5], idet modellen gælder for højdeværdier i intervallet [10;20], jf. dataene.
Benytter vi potensregnereglen
a^(m+n) = (a^m)*(a^n)
ser vi, at
f(x + 0.5) = b*(a^x)*(a^0.5)
Bemærk, at b*(a^x) = f(x). Hvad er svaret da?
//Singularity
Svar #3
10. april 2005 af MrsTjaZ (Slettet)
øhh.. ja, det forstod jeg så ingenting af...
det jeg har gjordt indtil videre er at sige:
260*0,987^0,5 = 258,30
260*0,98^1 = 256,62
258,30-256,62 = 1,68
1,68/258,30 = 0,0065
dvs 0,65% pr 0,5 km
kan det passe, eller er det fuldstændig forkert?
Vil gerne lige påpege at jeg kun har matematik på c niveau, så helst en så enkelt forklaring som muligt :/
det jeg har gjordt indtil videre er at sige:
260*0,987^0,5 = 258,30
260*0,98^1 = 256,62
258,30-256,62 = 1,68
1,68/258,30 = 0,0065
dvs 0,65% pr 0,5 km
kan det passe, eller er det fuldstændig forkert?
Vil gerne lige påpege at jeg kun har matematik på c niveau, så helst en så enkelt forklaring som muligt :/
Skriv et svar til: eksamensopgave
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
