Matematik

Kvadratsætningerne - Omskriv

12. oktober 2010 af Kostecki (Slettet) - Niveau: B-niveau

Har en opgave som lyder på at jeg skal omskrive ved hjælp af kvadratsætninger. Nogen der kan fortælle mig hvordan jeg bærer mig af med det? Gerne så selv en komplet idiot kan forstå det ;)

Har fx. de her:

(4x+5y)(4x-5y)

16 x^2-36y^2


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Benyt kvadratsætningen a2 -b2 = (a+b)(a-b) i begge tilfælde.


Svar #2
12. oktober 2010 af Kostecki (Slettet)

Så langt er jeg dog med. Hvad jeg ikke helt forstår er hvordan man bruger kvadratsætningen til at omskrive.


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2010 af mathon

                  (a+b)(a-b) = a2 - b2

                  (4x+5y)(4x-5y) = (4x)2 - (5y)2 = 16x2 - 25y2


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. oktober 2010 af mathon

                  a2 - b2 = (a+b)(a-b)

                  (4x)2 - (6y)2 = (4x + 6y)(4x - 6y)


Skriv et svar til: Kvadratsætningerne - Omskriv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.