Matematik

parallel

12. oktober 2010 af SKatrine (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg skal finde koordinatsættet på grafen h(x)

hvor tangenten er parallel med linjen med ligningen y=-6x+18

og jeg har grafen h(x)=2-x2


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Tangentens hældning skal være lig med hældningen af den givne linie, altså -6.

Løs da ligningen h'(x) = -6, og bestem ligningen for tangenten til grafen for h(x) i dette punkt.


Svar #2
12. oktober 2010 af SKatrine (Slettet)

 h'(x) = -6

-2x=-6

x=-4

h(x)=h(4)=-14

y=-14+4x+16

y=4x-2 er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

#2

 h'(x) = -6

-2x=-6    divider med -2


Svar #4
12. oktober 2010 af SKatrine (Slettet)

 x=3

h(x)=h(3)=-7

y=-7+3x+9

y=3x+2


Brugbart svar (0)

Svar #5
12. oktober 2010 af kieslich (Slettet)

brug tangent ligningen   y = h(3) + h'(3)*(x-3)

                                      y = -7   -6*(x-3)        h'(3) = -6


Skriv et svar til: parallel

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.