Matematik

vektorer i rummet

13. oktober 2010 af Kllinky (Slettet) - Niveau: A-niveau

hvis jeg i den vedhæftede figure kender A = (40,0,0) og C= (0,40,0) og ved at     AB=BC=40 (dvs. længden af siderne) så vides at B = (40,40,z) men hvordan finder jeg z ??

Vedhæftet fil: 2010-10-13_190918.png

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

Beregn længderne |AB| og |BC| ved punktafstandsformlen og bestem z, så |AB| = |BC| = 40. Der er kun een løsning.


Svar #2
13. oktober 2010 af Kllinky (Slettet)

jamen længden er allerede givet til 40 som jeg også har skrevet. forstår bare ikke hvordan jeg finder z


Brugbart svar (0)

Svar #3
13. oktober 2010 af Andersen11 (Slettet)

#2

Brug punktafstandsformlen :

|AB|2 = (40-40)2 + (40-0)2 + (z-0)2 = 402 + z2 , og da |AB| også vides at være = 40, følger heraf, at z = 0.


Svar #4
13. oktober 2010 af Kllinky (Slettet)

årh det var bare mig der misforstod dig så ... men mange tak for hjælpen :)


Skriv et svar til: vektorer i rummet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.